YouJitsu Honey Badgers Den Bosch

Braziliaans Jiu Jitsu


BJJ is een vechtsport die ontstaan is nadat Mitsuyo Maeda ook zijn Japanse vechtkunst, wat nu bekend staat als Judo, overgebracht heeft naar Brazilië. Zijn bekendste leerling was Carlos Gracie. Carlos was onderdeel van de bekende Gracie familie. De Japanse vechtkunst is door de Gracies door ontwikkeld tot wat wij nu uiteindelijk kennen als Braziliaans Jiu Jitsu. Centraal in BJJ staat dat het een kunst is waar de focus ligt op technische vaardigheden. Het staat bekend als de zachte kunst. Maar laat je niet misleiden door de naam. BJJ heeft zich bewezen als de meeste effectieve sport in Vale Tudo (nu bekend als MMA) en in zelfverdediging.


Het BJJ wat onderwezen wordt bij de Honey Badgers Den Bosch is een doorontwikkelde versie van de zachte kunst. De nadruk in de lessen ligt op effectiviteit. Er is een veilige omgeving om de vaardigheden aan te leren. Deelnemers worden gestimuleerd elkaar te helpen, want alleen samen worden we beter. Wij nemen deel aan verschillende wedstrijdvormen waarin BJJ en grappling de basis zijn. Middels werptechnieken en grondtechnieken die van generatie op generatie zijn doorgegeven leer je jezelf verdedigen en stand houden in stressvolle situaties zoals wedstrijden. Maar ook als je geen behoefte voelt wedstrijden te doen, zijn de geleerde vaardigheden waardevol. In elke les zitten uitdagende technieken en lesvormen. Op deskundige wijze word je door een ervaren docent begeleid van beginner tot expert.


Deelnemers ervaren:

  • Betere conditie
  • Meer zelfvertrouwen
  • Een gemoedelijke sfeer tijdens de lessen
  • Een fijne uitlaatklep
  • Professionele instructie
  • En bovenal veel plezier in de lessen.


De lessen zijn geschikt voor absolute beginners en gevorderden. Er is echter maar een manier om er achter te komen of BJJ iets voor jou is. Kom eens langs voor een gratis en vrijblijvende proefles! Always move forward!